top of page
  • presskit

Φιέστα εντυπωσιασμού και κινήσεις σκακιέρας από τον Ερντογάν, με στόχο πάντα το Αιγαίο

Η Αγία Σοφία έγινε τζαμί και ο τουρκικός στόλος "αρμενίζει" στο Αιγαίο, με τον Ερντογάν να αγνοεί κάθε "περιοριστική" άποψη του Δυτικού Κόσμου.

Η Αγία Σοφία

Τα "συγχαρίκια" του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς δέχθηκε ο "Σουλτάνος" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη μετατροπή του ιστορικού μνημίου της Αγιάς Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την "εικονική Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης" σε τζαμί, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανταπέδωσε απαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να συνεχίσει να υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση.

Με τη στρατηγική αυτή θέστη της Παλαιστινιακής Αρχής τέθηκε και επίσημα το «τέλος» στη λεγόμενη ελληνοπαλαιστινιακή φιλία.


Τα "σουλάτσα" στο Αιγαίο

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος "εφέντης" φαίνεται να μην πτοείται από κανέναν και τίποτα δεν τον σταματά από τους στόχους του που έχει βάλει επί των θαλάσσιων συνόρων μας, δημιουργώντας "τείχη" και "ανατολικές" συμμαχίες.


Η Ευρώπη φαίνεται να υποστηρίζει τις Ελληνικές θέσεις, με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να ζητάει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, δηλώνοντας:

«Δεν πρέπει να δεχτούμε απειλές σε θαλάσσιες περιοχές κράτη μέλη της ΕΕ. Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί την κυριαρχία της».


Επίσης την υποστήριξή των ΗΠΑ στην Ελλάδα εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ : «Θέλω να μεταφέρω ξεκάθαρο μήνυμα από την Ουάσιγκτον και αλλού στην Ευρώπη, παροτρύνοντας τις τουρκικές Αρχές να σταματήσουν τις επιχειρήσεις που προκαλούν ένταση στην περιοχή, όπως σχέδια για έρευνα σε περιοχές όπου η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο».


Απτόητη η Τουρκική πλευρά αναφέρει ότι «οι δηλώσεις Μακρόν δεν έχουν αξία για τη χώρα μας», και «δεν θα έχουν αποτέλεσμα», αγνόωντας παράλληλα και τη θέση των "παραδοσιακών τους συμμάχων", των Αμερικανών.


Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, είπε ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας είναι «υπερβολική» και πρόσθεσε: «Δεν επιθυμούμε στρατιωτική ή πολιτική ένταση».


Η διπλωματική ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας χειροτέρεψε από την Παρασκευή, με τη προσευχή "φιέστα" που έστησε Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσευχήθηκε με ένα τεράστιο πλήθος κόσμου στην Αγία Σοφία.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Τουρκία «ταραχοποιό», ενώ είπε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί «προσβολή στον πολιτισμό του 21ου αιώνα».



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page