top of page
  • presskit

ORUC REIS : Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το τουρκικό σκάφος. Στα "κόκκινα" το ελληνικό ναυτικό

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πλέει από χθες το απόγευμα (10/8) το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.


Το βράδυ της Δευτέρας (10/8) το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες με το Oruc Reis να πλέει στο Αιγαίο συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.


Τα ελληνικά πολεμικά πλοία, παρακολουθούν στενά την τουρκική αποστολή και ανά 15 λεπτά εκπέμπουν από τον ασύρματο μήνυμα προς τον κυβερνήτη του Oruc Reis ότι βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, και πρέπει να απομακρυνθεί από την περιοχή.


Στο μεταξύ επικοινωνιακό σόου δίνει στο εσωτερικό της Τουρκίας η Άγκυρα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του Oruc Reis συνοδεία των πολεμικών πλοίων αλλά και έναν προκλητικό χάρτη που δείχνει το σημείο όπου θα πραγματοποιηθούν οι σεισμικές έρευνες, φροντίζοντας παράλληλα να "εξαφανίσει" από τον χάρτη το Καστελόριζο.


Προκλητικός όπως πάντα ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος στη δυνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου τα "έριξε" όλα στην Ελλάδα λέγοντας : «η ελληνική πλευρά έδειξε για άλλη μια φορά πως δεν συμπεριφέρεται με φιλικό τρόπο και κατευθύνθηκε σε μια συμφωνία με την Αίγυπτο που δεν έχει καμία νομική βάση» και συνέχισε : «H Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα νόμιμα δικαιώματα, στα εδάφη ή στις θάλασσες των άλλων. Όμως θέλουμε κι εμείς να μας προσεγγίζουν με τον ίδιο τρόπο. Δεν θα επιτρέψουμε να αγνοούν την Τουρκία με την τεράστια έκταση των 780 τετρ. χιλιομέτρων εδαφών και να προσπαθήσουν να την εγκλωβίσουν στις ακτές της με κάποια νησιά λίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στον κόσμο καμία χώρα δεν σκύβει το κεφάλι σε ένα τέτοιο ηλίθιο και αβάσιμο αίτημα».




0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page