top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEvita La

235 Διεθνείς πτήσεις στην Έλλαδα σήμερα - Επιστροφή των πτήσεων από το εξωτερικό

Δυναμική είσοδο στη καλοκαιρινή περίοδο κάνουν οι τουρίστες από σήμερα, με το άνοιγμα των πυλών στα αεροδρόμια της χώρας, για πτήσεις εξωτερικού. Με σημαντική πληρότητα αλλά και τήρηση όλων τω απαιτούμενων μέτρων, τα ελληνικά αεροδρόμια υποδέχονται τις διεθνείς πτήσεις.

Ξεκίνησε από σήμερα η υποδοχή διεθνών πτήσεων στην Ελλάδα, η οποία είναι έτοιμη να υποδεχτεί με ασφάλεια πάνω από 230 διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για σήμερα είναι προγραμματισμένες 235 διεθνείς πτήσεις. Αναλυτικά, για το αεροδρόμιο Αθήνας 69 πτήσεις, Κέρκυρας 21, Χανίων 16, Ηρακλείου 54, Μυκόνου 10, Σαντορίνης 4, Κω 8, Ρόδου 14, Θεσσαλονίκης 23, Σκιάθου 2, Ζακύνθου 5, Ακτίου 2, Καλαμάτας 1, Κεφαλονιάς 2, Πάρου 1, Καρπάθου 1 και Σάμου 2.


Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τις νέες αεροπορικές οδηγίες, επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία. Επίσης, με ΝΟΤΑΜ παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Από τη συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (Νοtam) εξαιρούνται οι ακόλουθες 14 χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.


Μέχρι στιγμής, όλα έχουν εξελιχθεί ομαλά, ενώ έχουν ήδη προσγειωθεί οι πρώτες πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας.


Από το Ανόβερο της Γερμανίας ήρθε η πρώτη πτήση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, η οποία εγκαινίασε την τουριστική περίοδο σήμερα το πρωί. Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους έγινε, όπως απαιτεί το έθιμο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου και με μία μικρή τελετή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, οι οποίοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες με κεράσματα και κρητική μουσική που έπαιζαν ζωντανά Κρήτες καλλιτέχνες.


Η πληρότητα ήταν στο 100% για το πρώτο αεροσκάφος που έφτασε στο Ηράκλειο. Οι επιβάτες τηρούσαν πιστά τα μέτρα προστασίας κατά την άφιξή τους στην Κρήτη, ενώ δεν έδειξαν ανησυχία σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού.


Με την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους ξεκίνησε και η διαδικασία τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, καθημερινά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα λαμβάνονται 825 δείγματα από επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό, τα οποία θα ελέγχονται για κορονοϊό.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page