top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEvita La

Σε εξέλιξη η φωτιά στις Κεχριές - Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου

Η κατάσταση στη Κορινθία φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη, καθώς ξεπηδούν πολλές διάσπαρτες εστίες με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Σε προληπτική εκκένωση κατασκήνωσης στο Σοφικό αλλά και του οικισμού Ντράσσα προχώρησαν οι αρχές της περιοχής. Έκληση για κατάσταση έκτακτης ανάγκης κάνει ο δήμαρχος.

Φωτιά στη περιοχή τω Κεχριών Κορινθίας Πηγή: News247, eurokinissi

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος προχώρησε στην εκκένωση κατασκήνωσης στην περιοχή Σοφικό και της κοινότητας Ντράσσα, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές στην Κορινθία, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη», ενώ πρόσθεσε: «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».


Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Βασίλης Νανόπουλος, «παρ' ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται». 

Εκκένωση κατασκήνωσης και ενός ακόμη οικισμού


Εκκενώθηκε επιπλέον ο οικισμός της Ντράσσας, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα. Παράλληλα, απομακρύνθηκαν προληπτικά και τα παιδιά από κατασκήνωση στο Σοφικό με πρωτοβουλία των υπευθύνων κατασκήνωσης.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.


Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 Σχόλια
bottom of page