top of page
  • presskit

Αγία Σοφία: 3.000 Τούρκοι κόλησαν κορονοϊό.

Για την "κατάρα της Αγίας Σοφίας" έχει αρχίσει να γίνεται λόγος καθώς μετά τον θάνατο του μουεζίνη από ανακοπή μέσα στον Ναό, έρχεται και δεύτερο χτύπημα για τον Ερντογάν από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.


Περίπου 3.000 άτομα θεωρείται ότι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής τελετής για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, που έλαβε χώρα στις 24 Ιουλίου.


Την αποκάλυψη έκανε ο Τούρκος πανεπιστημιακός γιατρός, δρ. Σαρπ Ουνέρ, ο οποίος κατήγγειλε στην εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» ότι δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας μεταξύ των πιστών, με αποτέλεσμα ο κορονοϊός να εξαπλωθεί δραματικά.


Σύμφωνα με τον καθηγητή, η παρουσία εκατοντάδων ασυμπτωματικών ασθενών στην τελετή τον περασμένο μήνα είναι πιθανό να οδηγήσει σε μόλυνση ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας.

«Ένας απλός υπολογισμός δείχνει ότι θα υπήρχαν 1.000 ασθενείς εκεί… Εάν εξετάσουμε το ποσοστό μετάδοσης, αυτοί οι ασθενείς θα είχαν μολύνει μεταξύ 2.000 και 3.000 άλλους», δήλωσε ο Üner. «Πιστεύω ότι η συγκέντρωση στην Αγία Σοφία θα αυξήσει τα κρούσματα στην Κωνσταντινούπολη».


Κατά τη χολυγουντιανή τελετή που διοργάνωσε ο Τούρκος πρόεδρος στις 24 Ιουλίου, οι πιστοί ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση. Μέσα στον χώρο επιτρέπονταν μόνο 1.000 VIP επισκέπτες ενώ χιλιάδες μουσουλμάνοι έκαναν την ιστορική προσευχή στον προαύλιο χώρο αλλά και τις γύρω περιοχές, όπου δεν παρατηρήθηκε η τήρηση της απαραίτητης απόστασης.


0 Σχόλια
bottom of page