top of page
  • presskit

8 οι νεκροί στην Εύβοια. Αναγνωρίστηκε η σωρός στον Κάλαμο

Στους 8 έφτασαν οι νεκροί από την πλημμύρα στην Εύβοια καθώς αναγνωρίστηκε από τους οικείους του ο 72χρονος, που αγνοείτο από χθες στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα. 

Ο 72χρονος εντοπίστηκε νεκρός και περισυνελέγη το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου.


Σημειώνεται ότι ο 72χρονος όπως και μία 73χρονη είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα. Η 73χρονη εντοπίστηκε χθες σώα και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου από πλωτό του Λιμενικού Σώματος.


Ανυπολόγιστες οι ζημιές καθώς ολόκληρες περιοχές "χάθηκαν" κάτω από τη λάσπη. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ήδη από την Πέμπτη προειδοποιούσε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επρόκειτο να πλήξουν την Εύβοια τα ξημερώματα της Κυριακής, όμως πολλοί κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ήταν ανεπαρκής ο κρατικός μηχανισμός και επιπλέον ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, δεν λειτουργούσε αφήνωντας τους εκτεθιμένους στην κακοκαιρία.



Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά σε ένα εξάωρο, όταν στη Μάνδρα είχαν πέσει 272 χιλιοστά βροχής ενώ το 112 απάντησε: "Αν λειτουργούσε θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε πέντε νεκρούς, τρεις πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν (σ.σ. τόσοι ήταν την ώρα των δηλώσεων). Είχαμε ετοιμάσει το 112. Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια".

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί στο σημείο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


0 Σχόλια
bottom of page