top of page
  • presskit

Ρεκόρ Γκίνες : τιμή ρεκόρ 1.845 εκατομμυρίων δολαρίων η συλλεκτική κάρτα LeBron James


Ένα νέο ρεκόρ έχει δημιουργηθεί στον κόσμο του αθλητισμού χάρη σε μια σπάνια συλλεκτική κάρτα μπάσκετ LeBron James που έχει πουληθεί σε τιμή ορόσημου 1,845 εκατομμυρίων δολαρίων (1,453 εκατομμύρια £ / 1,613 εκατομμύρια ευρώ). Η Goldin Auctions, ο οίκος δημοπρασιών που είναι υπεύθυνος για την πώληση της αποκλειστικής κάρτας 2003-04 LeBron James Upper Deck με αυθεντική υπογραφή στο Patch Parallel, έσπασε τον τίτλο του Guinness World Records για την πιο ακριβή κάρτα συναλλαγών μπάσκετ που πωλήθηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία, στο πλαίσιο της τελευταίας δημοπρασίας του καλοκαιριού το 2020 το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, στο GoldinAuctions.com.

Η κάρτα θεωρείται ένα αριστούργημα, καθώς είναι μόνο ένα από τα 23 συνολικά που έχει παραχθεί ποτέ και περιλαμβάνει ένα κομμάτι της φανέλας που φορέθηκε στο παιχνίδι. Περιλαμβάνει τον Τζέιμς, ο οποίος παίζει τώρα για τους Λος Άντζελες Λέικερς, όταν ήτα πρωτάρης κατά τη διάρκεια της σεζόν 2003-04 στην ομάδα της πατρίδας του Κλίβελαντ Καβαλίερς.


Μετά από μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση από τη Goldin Auctions, τόσο το αυτόγραφο όσο και η κάρτα βαθμολογήθηκαν πάνω από 9,5 - σχεδόν τελειότητα στην ποιότητα. Ο Αμερικανός επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ LeBron Raymone James Sr. είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στις ομάδες του Εθνικού Συνδέσμου Μπάσκετ (NBA) Λος Άντζελες Λέικερς και Κλίβελαντ Καβαλίερς. Με ένα τετραπλό NBA MVP και 16-φορές NBA All-star, ο LeBron θεωρείται ευρέως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες μπάσκετ στην ιστορία του NBA, με αρκετές συζητήσεις για τους οπαδούς να τον κατατάσσουν ως τον καλύτερο παίκτη μπάσκετ όλων των εποχών και να συγκρίνει τις ικανότητές του με αυτά του Michael Jordan. Έχοντας αυτό κατά νου, ο οίκος δημοπρασιών ξεκίνησε την τιμή προσφοράς στα 150.000 $, αλλά η τιμή κλιμακώθηκε γρήγορα φθάνοντας στο ιστοριό ποσό που την κατέταξε στα βιβλία των ρεκόρ.

ΠΗΓΗ : GUINNESS WORLD RECORDS


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page